Dierentuin ARTIS Amsterdam

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Artis is de dierentuin van Amsterdam en de oudste dierentuin van Nederland.

ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het ARTIS-Park en Micropia.

In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838. En worden elke dag opnieuw geboren. Ervaar het zelf in de oudste dierentuin van Nederland.

De uitdaging:

Toen wij in beeld kwamen had ARTIS te maken met een terugval in het organisch verkeer en bijbehorende online kaartverkoop. Naar aanleiding daarvan hebben we samen besloten om aan de slag te gaan met een SEO-traject om de organische vindbaarheid van ARTIS te verbeteren.

Voor een planmatige aanpak van herstel en verbetering zijn we begonnen met een 0-meting/analyse van de huidige situatie. Al snel werd duidelijk dat er veel uitdagingen lagen in het optimaliseren van de techniek, content en autoriteit. Vervolgens hebben we uit de 0-meting een pragmatisch actieplan gemaakt en gerangschikt naar prioriteit. Na het structureel oppakken van optimalisaties zagen we al snel resultaat.

Wil je samen met ons ook bouwen aan een succesverhaal? Maak nu vrijblijvend een kennismakingsafspraak.

Resultaten

%

Groei in website bezoekers via organisch verkeer

%

Groei in website sessies via organisch verkeer

Meer weten over de Funnel aanpak?

We vertellen je er graag meer over.