Micropia wetenschaps-
museum Amsterdam

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Micropia is ’s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt.

Micropia, onderdeel van Artis, is een wetenschapsmuseum in Amsterdam waarin het publiek kennis kan maken met microscopisch kleine organismen. Het laat het nut zien van het onzichtbare, microscopische leven: bacteriën, virussen, algen en schimmels. Het museum is het eerste microbenmuseum in de wereld en werd geopend op 30 september 2014. Het museum is gelegen aan de Plantage Kerklaan, naast de hoofdingang van Artis en is toegankelijk los van een bezoek aan de dierentuin.

De uitdaging:

Toen wij in beeld kwamen had Micropia te maken met een terugval in het organisch verkeer en bijbehorende online kaartverkoop. Naar aanleiding daarvan hebben we samen besloten om aan de slag te gaan met een SEO-traject om de organische vindbaarheid van Micropia te verbeteren.

Voor een planmatige aanpak van herstel en verbetering zijn we begonnen met een 0-meting/analyse van de huidige situatie. Al snel werd duidelijk dat er veel uitdagingen lagen in het optimaliseren van de techniek, content en autoriteit. Vervolgens hebben we uit de 0-meting een pragmatisch actieplan gemaakt en gerangschikt naar prioriteit. Na het structureel oppakken van optimalisaties zagen we al snel resultaat.

Wil je samen met ons ook bouwen aan een succesverhaal? Maak nu vrijblijvend een kennismakingsafspraak.

Resultaten

%

Groei in website bezoekers via organisch verkeer

%

Groei in website sessies via organisch verkeer

Meer weten over de Funnel aanpak?

We vertellen je er graag meer over.