SEO check

Snel weten hoe je ervoor staat
met de SEO quickscan

SEO-check of SEO-quickscan

Hoe weet je hoe het met je website gesteld is qua SEO? En of er met SEO veel winst te behalen is? Met een SEO-check krijg je antwoord op deze vragen, zonder een volledige SEO-analyse uit te voeren. Een SEO-check noemen we ook wel een SEO-quickscan.

Met de SEO-check doen we een globale controle van de website op belangrijke onderdelen voor SEO. Deze check kijkt naar de techniek, content en link-autoriteit, maar levert geen volledige analyse van de website of een lijst met actiepunten.

In de SEO-check kijken we ook naar de statistieken van huidige bezoekers op de website (indien beschikbaar) en doen we een quickscan van de concurrentie binnen Google.

De SEO-check geeft naast een globaal beeld van de SEO-hygiëne van de website, een goede indicatie of er veel resultaat te behalen is met SEO en op welk van de domeinen techniek, content en link-autoriteit.

Wat is SEO precies? Hoe werkt SEO?

SEO is het optimaliseren van een website om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te komen. Met zoekresultaten bedoelen we hier dan de niet-betaalde zoekresultaten, ook wel ‘organische’ zoekresultaten genoemd.

Het optimaliseren van een website voor SEO kan op 3 gebieden:

  1. Techniek van de website
  2. Content van de website
  3. Autoriteit van de website in termen van links van en naar andere (relevante) websites.

Bij SEO-optimalisatie kijken we naar een combinatie van content optimalisatie, linkbuilding en de websitetechniek. Samen zorgen deze pijlers ervoor dat zoekmachines beter begrijpen waar je website over gaat en een hogere kwaliteits- en relevantiescore toekennen.

Door SEO-optimalisaties wordt de website duidelijker en relevanter. Hierdoor worden per definitie hogere posities ik zoekresultaten gerealiseerd op zoektermen of thema’s waarin de website relevant bent.

Aan de slag met SEO?

Als je aan de slag gaat met SEO, dan is de eerste stap de SEO-analyse van de huidige status van de website. Dit gaat verder dan de SEO-check. In de SEO-analyse doen we een volledige check van de techniek en content van de website. Dit noemen we ook wel de SEO-audit.

Met behulp van speciale programma’s screenen we de website en brengen technische problemen en verbeterpunten in kaart. Ook analyseren we hiermee de huidige kwaliteit van de content en mogelijke optimalisaties. Qua link-autoriteit screenen we de links naar de website toe (backlinks) op kwaliteit en relevantie.

Verder is een belangrijk onderdeel van de SEO-analyse het Zoektermen onderzoek. Hierin analyseren we actueel zoekgedrag in zoekmachines binnen het domein of thema van de website. Dit geeft niet alleen een goed beeld van de ‘markt’, maar geeft hele concrete input om de website qua content mee te optimaliseren.

In de SEO-analyse kijken we tenslotte ook naar bronnen en gedrag van huidige bezoekers van de website en hoe de concurrentie is binnen zoekmachines.

Het resultaat van de SEO-analyse is een lijst van actiepunten om de SEO-positie van de website te verbeteren. Vanzelfsprekend geven we ook advies over prioriteit en aanpak van de actiepunten.

Waarom is SEO een duurzame investering?

Het optimaliseren van websites voor zoekmachines is een duurzame investering. Het zorgt voor een onbepaalde tijd voor meer websitebezoekers (dus ook prospects) en bespaart op eventuele online advertisement. Daarbij zijn de uitkomsten van een SEO-traject her te gebruiken in contentstrategie, maar ook voor een eventuele toekomstige nieuwe website.

Wil je meer weten over SEO check of heb je interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Met de SEO-check doen we een globale controle van de belangrijkste onderdelen voor SEO

SEO is een afkorting en staat voor Search Engine Optimization.

In het Nederlands is dit Zoek Machine Optimalisatie.

Meer weten over de Funnel aanpak?

We vertellen je er graag meer over.