Tips hoe je video's maakt met meer resultaat in advertising

Video's inzetten voor meer resultaat op social media

 

Een visual, een verhaaltje of toch een video inzetten? In deze blog geven wij enkele tips voor het maken van nieuwe video’s die je wilt inzetten voor bijvoorbeeld een campagne. Vanuit het vak weten wij dat deze tips kunnen helpen om de betrokkenheid van de kijker te verhogen met als gevolg meer website bezoekers en conversies. Hiermee verbeter je de online resultaten. 

De doelgroep scrolt waarschijnlijk door de feed op sociale media en komt ‘toevallig’ jouw video tegen. Daarom is het belangrijk dat je direct de aandacht trekt met de video met een herkenbare beelden, zoals bijvoorbeeld de huisstijl van jouw organisatie. Handig om een tool zoals video’s in te zetten voor met resultaat. Video is overigens bewegend beeld, wie kijkt daar niet naar? 

 

Onze tips voor het inzetten van video's voor meer resultaat

1. Vermeld de belangrijkste boodschap in de eerste 6 seconden.

Om meteen de aandacht te trekken is het belangrijk om direct je boodschap te laten zien in de video. Bijvoorbeeld ‘Kom naar de open dag’’. De aandacht van kijkers is tegenwoordig vrij kort. Daarom is het handig om de kijker ook niet extra tijd te vragen voor jouw video.

 

2. Houd de video kort.

Het advies is dan ook om de video’s tussen de 15 seconden en 30 seconden te houden. Op Youtube is het prima om video’s van 30 seconden te plaatsen. Op LinkedIn, Facebook en Instagram raden wij maximaal 15 seconden aan. Wist je dat video’s van maximaal 15 seconden op LinkedIn automatisch en doorlopend worden afgespeeld? Handig!

 

3. Laat het logo van de afzender altijd op dezelfde plaats in beeld komen.

Dat maakt de video rustiger dan wanneer er ineens een logo in beeld verschijnt of het logo elke keer verplaatst. Denk bijvoorbeeld links -of rechtsboven in de hoek, zodat je beneden in beeld ruimte houdt voor de call to action.

 

4. Vermeld altijd usp’s en een call to action.

Herhaal altijd de belangrijke zaken of USP's in tekst in beeld, bijvoorbeeld: ‘Voor beginners tot gevorderden’. Ook is het belangrijk om af te sluiten met een duidelijke call to action, bijvoorbeeld: ‘meld je aan voor de open dag’. Daardoor spoor je de kijker aan om iets te doen na het bekijken van de video.

 

5. Richt je video mobile-first in.

Want 70% van de gebruikers kijkt de video op hun mobiel. Zorg er daarom voor dat je video mobile-first is ingericht. Dat betekent dus strakke frames, goede close-ups en snelle shots.

Let op! Hierin adviseren we om vooral te blijven testen met liggende en staande video’s omdat de resultaten kunnen verschillen per platform. Op LinkedIn hebben we bijvoorbeeld betere ervaringen met landscape (liggende) video’s.

 

6. Gebruik formaten die passen bij het kanaal. 

Om de boodschap van je video optimaal over te brengen, is het van belang om de juiste formaten voor het kanaal te gebruiken. Hiermee komt je video het beste tot zijn recht. We zetten de volgende verhoudingen in per kanaal:

  • YouTube: beste beeldverhouding is 16:9
  • Facebook, Instagram en TikTok: 16:9, 9:16, 4:5 en 1:1

 

7. Last but not least, gebruik ondertiteling in de video’s. 

We weten namelijk dat veel mensen online video's kijken zonder geluid. Het zou een gemiste kans zijn om een video te laten zien die de helft niet begrijpt daardoor. Beter om dit te voorkomen door ondertiteling toe te voegen.

 

Succes met het maken van jouw video. Als je ergens niet uitkomt of nog een vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

 

Funnel Optimizers gespecialiseerd in funnel marketing. 

Als Funnel Optimizers zijn we gespecialiseerd in het analyseren en optimaliseren van online marketing funnels, voor meer marketing resultaat. Onze werkwijze is alsvolgt. Op basis van de doelstellingen van de klant en website, analyseren wij de marketing funnel(s). Daarna werken we op basis daarvan de online marketing strategie uit en vertalen deze door in concrete actiepunten. Vervolgens voeren we deze acties uit. Dit doen we in goede afstemming en samenwerking met de klant.

Video inzetten meer resultaat blog - Funnel Optimizers

Beeld trekt sneller de aandacht dan tekst.

“Wij helpen je graag"

Meer weten over de Funnel aanpak?

We vertellen je er graag meer over.